Esküvő trendek 2018.

Esküvő Trendek 2018

Kedves esküvődet tervező menyasszony, virágokat kedvelő olvasó, kedves divatrajongó!

A Vintage World csapatával úgy döntöttünk, hogy a 2018-as virágtrendeket bemutató cikkünk sikerén felbuzdulva új posztunkban összegyűjtjük Nektek az idei év legszebb és legérdekesebb esküvő trendjeit. Bejegyzésünkben az év legmeghatározóbb trendújdonságait vesszük górcső alá, a legújabb divatőrületek segítségével repítünk el titeket az esküvői készülődés varázslatos világába, miközben igyekszünk sok hasznos tippel segíteni a tervezés időszakát. Reméljük, érdekesnek találjátok majd mai cikkünket. Ha kérdésetek, vagy további témákkal kapcsolatos kérésetek van, írjátok meg nekünk Facebookon kommentben, e-mailben (info@vintageworld.hu) vagy keressetek minket személyesen, és segítünk megvalósítani legmerészebb esküvői álmaitokat is.

Év alapanyaga – fa

wedding, wood, fa, esküvő, design, dekoráció, decor,

Hazánkban is egyre népszerűbb, hogy a fiatal jegyespár valamilyen téma mentén álmodja meg esküvőjét. Kiindulási alapnak választhattok egy nektek tetsző színárnyalatot (továbbra is népszerűek a visszafogott színek, például barack, púder, menta, levendulalila), egy anyagot (mondjuk fémes hatásút – pl. rosegold, arany vagy ezüst dekorelemeket),wedding, wood, fa, esküvő, tábla, de akár egy konkrét stílus (például vintage hangulat, vagy modern dekorációs elemek és így tovább) mellett is dönthettek. Szerintünk érdemes valamilyen témát kijelölni, ugyanis ez jó kiindulási alapként szolgál a tervezéshez, egyáltalán nem jelent plusz költséget, sőt, sok esetben még spórolhatunk is vele. A végeredmény pedig egy olyan összhang, mely mind számunkra, mind pedig meghívott vendégeink számára örökké emlékezetes marad.

2018-ban az egyik legnépszerűbb esküvő dekorációs alapanyag a fa lesz, mely tökéletesen illeszkedik a természetközeliséget kedvelő naturális, a vidéki motívumokat beépítő rusztikus és a romantikus vintage stílusokhoz is. Bármelyik stílust is választjuk, ha fa alapanyagokkal szimpatizálunk, érdemes natúr, bézs színeket, fehéret, sok zöldet beépítenünk a nagy nap dekorjába. További anyagokat tekintve a bőr, gyapjú, csipke tökéletes kiegészítői a fának.
esküvő

Év dekorációja – virágba borulva

dekoráció, virág, esküvő, dekor,Már a korábbi években is népszerűnek számítottak az esküvő helyszínén kialakított fotóhelyek, feldíszített pavilonok, boltívek.
2018. nyarán tovább hódítanak az egyedi megoldások, különösen, ha virág borítja őket. Bérelhetünk gyönyörű, virágokkal dekorált pavilonokat, vagy kereshetünk meseszép oltárral felszerelt kerti helyiségeket. Ám akkor sem kell lemondanunk a mesés virágkompozíciókról, ha kisebb büdzséből gazdálkodunk: számos ötletes, otthon is megvalósítható elképzelés létezik, melyhez már csak a virágkompozíció kialakításában kell segítséget kérnünk.

A mesés végeredménynek csak kreativitásunk szabhat határokat. Varázslatos fotóhelyszínt rendezhetünk be virágokkal díszített képkeretekből, helyiségeket varázsolhatunk különlegessé virágkompozíciókkal dekorált fa hordókkal, mennyei oltárt varázsolhatunk némi könnyű, légies anyag és virág segítségével.  De használhattok raklapokat, átalakíthattok vintage stílusú asztalokat, székeket, dekorelemeket is. Bátran használjátok a fantáziátokat!

Vintage World TIPP

Tökéletes fotóhelyszínre vágysz? Üzletünk gyönyörű, bérelhető virágfallal és egy Magyarországon egyedülálló, szintén bérelhető virágos photobus-szal segíti a nagy nap dekorációjának extrává varázsolását. Hiszen minden vendég szeretne legalább egy közös képet az ifjú párral. Miért ne fotózkodnátok egy exkluzív, kifejezetten erre a célra kialakított háttér előtt? Garantáltan egyedi élmény a vendégek számára, s örök emlék marad számotokra is.

esküvő, altar, oltár, wedding, pavilon,

Év tortája – ehető élővirágok

cake, sunflower, flowers, ehető, virág, torta, esküvő, wedding, cake,

Nemcsak a dekoráció borul idén virágba! Egyre népszerűek ugyanis a letisztult, ehető virágokkal díszített esküvő torták is. Hiszen mint tudjuk, a tökéletes esküvő torta nemcsak mennyei ízű, de látványvilága is lenyűgöző. Ezek a többemeletes, ehető élővirággal megálmodott desszertcsodák garantáltan emékezetesek maradnak mindenki számára. Következzen pár virágos desszertmegoldás a nagy napra (a képen szereplő virágok illusztrációk, természetesen nem mind ehető):

wedding, cake, torta, virág, ehető, esküvői,

Év ruhája – 3D virágok és csipke

Végül, de nem utolsósorban pillantsunk be picit az esküvő ruhák világába is.
Ami az esküvői trendújdonságokat illeti, az idei év igazán egyedinek számít. Az esküvői megjelenés és dizájn szinte minden területén a virágok hódítanak, beleértve az esküvői ruhadivatot is. A 2018-as év legnagyobb őrülete a csipke és 3D-s virágok harmóniája, mely egyszerre letisztult, elegáns és különleges. Jellegzetes és bájos végeredményt kölcsönöznek ezek a térbeli virágo. Ha igazi romantikus hangulatra vágysz, bátran határozz a virágos megoldás mellett esküvői ruhád kiválasztásakor is.

esküvő, ruha, trend, 2018, divat, virág, csipke,

Év színe – ultraviola

lila, rózsa, ultraviola, trend, 2018, esküvő, ultraviolet, wedding, fashion, trend, flower, csokor,

A Pantone cég időről időre megválasztja az adott év trendszínét, mely 2018-ban a merész ultraviola lett. Azt mondják, a megválasztott szín minden évben kapcsolatba hozható az adott kor szellemiségével, s az aktuális esztendő érzéseit, hozzáállását fejezi ki.

Nos, idén ez határozott és drámai árnyalat hódítja meg a világot, hatást gyakorolva a divatipar minden szegmensére, így az esküvői trendekre is. Mi imádjuk, hiszen egyszerre egyedi és elegáns. Jó szívvel ajánljuk azoknak, akik szívesen építenék be esküvőjük évének divatját a nagy nap hangulatába.

Ultraviola csokor

Az esküvői csokor a menyasszony megjelenésének egyik legfontosabb ékköve. Érdemes úgy megválasztani, hogy harmóniában legyen a pár ruhájával, a menyasszony sminkjével és frizurájával éppúgy, mint a teljes esküvői designnal. Virágosként kiemelten fontosnak tartjuk ugyanakkor, hogy az esküvői csokor tökéletes összhangban legyen a menyasszony személyiségével is.

Az elegáns és gyönyörű ultraviola a természet színe, ennek köszönhetően rengeteg meseszép, különböző hangulatú virágot választhatunk esküvői csokrunk alapjaként. Most megmutatjuk nektek Vintage World csapatának személyes ultraviola kedvenceit, s a könnyebb választás érdekében azt is elmeséljük, melyik virág pontosan mit szimbolizál.

esküvő, trend, ultraviola, ultravolet, wedding, bouquet, csokor, lila
  • Klasszikus rózsacsokor: a lila rózsa az elragadtatás és varázslat jelképe. Választásával azt fejezzük ki, hogy párunk már az első pillanatban magával ragadta a szívünket, hogy kapcsolatunk szerelem volt első látásra: őszinte, megkérdőjelezhetetlen és zsigeri.
  • Mesebeli hortenzia: ha mesébe illő, romantikus és varázslatos esküvőt tervezünk, a lila színben is elérhető hortenzia lesz a mi virágunk. Hatalmas, luxust és eleganciát sugárzó fejei csodásan mutatnak a menyasszonyi csokorban és az asztali dekoráció részeként is.
  • Illatos levendula: a természetes megoldások szerelmesei bátran választhatják a kifinomultságot és nőies bájt képviselő levendulát is. Az apró virágokból álló lila levendula a nőiesség megtestesítője, az odaadás, a boldogság és siker szimbóluma. Elsősorban a naturális stílust, szabad tereket, napsütést, virágok, fák és madarak közelségét kedvelő pároknak ajánljuk fő dekorációs növényként.
  • Orgona: a lila orgona a fiatalság, bizalom és szeretet jelképe. Finom, romantikus illata a tavaszt idézi, dús, buja virágainak köszönhetően pedig önmagában is meseszép választás. Másrészről, más virágokkal csokorba kötve gyönyörű, kifejezetten elegáns, mégis trendi végeredményt kölcsönöz menyasszonyi csokrunknak.
  • Orchidea: a ritka szépségű orchidea a kifinomultság, érett báj, gyöngédség virága. Emellett a műveltség fontos szimbóluma, így olyan nőknek szokás ajándékba adni, akiknek tudását nagyra becsüljük. Nem csoda hát, hogy igazi esküvői klasszikussá vált: napjainkra a tradicionális esküvőről álmodozó, hagyományos értékeket tisztelő és követő párok kedvenc virága lett.
Tippek az ultraviola szín használatához

TIPP I. – A RUHA

Véleményünk szerint az elegáns és egyedi ultraviola szín tökéletes választás a részletek különlegessé varázsolásához. Elsősorban a menyasszonyi csokor, a vőlegény kiegészítői (nyakkendő, kitűző, díszzsebkendő), a meghívók, az asztaldíszek, és további kül- és beltéri dekorációs elemek kapcsán érdemes bevetnünk ezt a merész színt.

esküvő, wedding, trend, divat, 2018, ultraiola, ultraviolet, csokor, dress, ruha, menyasszony,

Ekkor a ruha megválasztásakor a „kevesebb néha több elvet” alkalmazzuk, az ultraviola részleteket mindenképpen letisztult, visszafogott árnyalatokkal kombináljuk. Ez az ifjú pár öltözéke mellett a koszorúslányok ruhájára is igaz, igyekezzünk púderesebb, kevésbé lüktető, az ultraviolával és csokorral harmonizáló színt választani. (pl. halvány levendulalila, nude vagy menta) – hiszen fontos, hogy a figyelem középpontjában mindvégig a menyasszony és vőlegény álljon.

TIPP II. – A DEKORÁCIÓ  

A ruhakölteményekkel ellentétben a dekoráció megálmodásakor bátran játszhatunk a merész ultraviolával. Elsősorban a lila pasztelles árnyalataival, halvány rózsaszínnel, pozsgás zölddel és natúr bézzsel kombinálva ajánljuk. Fémes árnyalatok közül leginkább az arany passzol hozzá, hiszen kiemeli a mélyebb tónusú lila eleganciáját. Az ultraviola és arany harmóniája igazi luxusérzetet kölcsönöz, így az asztalok dekorálásakor, étkészlet, evőeszközök és poharak megválasztásakor jó döntés lehet. Amennyiben csak egy csipetnyi fémes elemet szeretnénk esküvői dekorációnkba csempészni, stílusos megoldás lehet az asztalok számát és vendégnévsort díszes arany képkeretekbe rejteni. Ha használhatunk arany vázákat, gyertyatartókat, sőt, akár szerelmünket szimbolizáló, személyes hangulatú dekortárgyakat is.

ultraviola, ultraviolet, fashion, wedding, esküvő, decor, decoration,

Fényképek – Pinterest és Vintage World

Csatlakozz a Vintage World közösséghez!

Ne maradj le újdonságainkról, limitált különlegességeinkről!
Iratkozz fel hírlevelünkre!