Álomból valóság – Virágos kávézó Debrecenben

Álomból valóság – virágos kávézó Debrecenben

Ha egyetlen szóval kellene elmesélned, számodra mit jelent a
Vintage World életérzés, Te mit válaszolnál?

 

A minap ez a kérdés röppent körbe közöttünk az Arany János 6. szám alatt, s a helyzet az, hogy mindannyiunknak más és más jutott eszébe: francia hangulat, vintage design, színes virágok, egyedi kötési technika, ízletes ételek, különleges ajándékok, kávéillat, rózsafal, kellemes baráti beszélgetések, emlékezetes szülinapok, fantasztikus csapatépítők – egymás után záporoztak a pozitívabbnál pozitívabb benyomások és emlékek. Ezen elmerengve próbáltam megfogalmazni a saját verziómat. Elsőként az álom jutott eszembe, aztán elgondolkoztam és javítottam: álomból valóság. Avagy hogyan indult a virágos kávézó hihetetlen útjára.

 

S tényleg — bár mindig is szívből hittem benne, hogy Kelet-Magyarországon bizony van helye egy romantikus, különleges miliőjű kávézónak, — ha pár évvel ezelőtt valaki azt mondja, hazánk egyik legnépszerűbb, úttörő virágos reggelizője leszünk, ahonnan napi szinten posztoltok majd mesésebbnél mesésebb képeket az Instagramra, kérdőn, talán pici félelemmel a szememben néztem volna vissza rá. S most itt vagyunk. Több tucat különleges édes és sós fogás az étlapunkon, nemzetközi ízek, romantikus hangulat virágos környezetben és persze Ti. Ti, debreceniek és Debrecen környékiek, vendégeink az ország távoli pontjairól, és kedves külföldről érkezők. Ti, akik nap mint nap élettel töltitek meg a Vintage Worldöt, és mindig lelkesen fogadjátok az újításainkat. Mai bejegyzésünk a mi közös történetünkről szól.

virágos kávézó

Képek: @juttaszalontai | @katrinlikes@bernadettkoncz | @vintageworldhu

 

Hangulatos kávézóból virágos reggeliző

virágos kávézó

Kép: @vintageworldhu | @eszenyi_arnold | @bernadettkoncz | @vintageworldhu

 

2015-ben virágüzletként nyitottunk meg kapuinkat a debreceni Arany János utcában. Hitvallásunk mindig is az volt, hogy valami újszerűt, igazán különlegeset adjunk vendégeinknek: vintage dekorációnkhoz az első perctől kezdve modern szemléletmód társult. Egyedi kötési technikánkkal, csodálatosan szép, ám kevésbé ismert virágokkal és hatalmas szenvedéllyel készítettük nektek szüli- és névnapi meglepetéseiteket, esküvői csokraitokat. Közben folyamatosan tapasztaltunk, inspirálódtunk és tervezgettünk.

 

Nutellás finomságokkal, sütikkel és isteni macaronokkal már az első hetektől találkozhattatok üzletünkben, később pedig egy kicsiny, de annál hangulatosabb kávézó sarokkal egészültünk ki, mely néhány éve tovább bővült. 2018-ban pedig megtörtént a csoda: virágüzletünk egy saját konyhával egészült ki, s megalkottuk hazánk első virágos kávézó-inak egyikét, a Vintage World Cafe & Flowers-t.

 virágos kávézó

@norinaround travel blogger és virágos kávézónk abszolút kedvenc asztala

 

Nemzetközi ízek kavalkádja

 

Tudtátok, hogy a Vintage World ’Francia Reggeli’ ízletes croissant-jainak receptje valóban Franciaországból származik? S hogy mégis mitől olyan ropogósak és illatosak? Mert egytől egyig a rendelésetek leadását követően, frissen-forrón készítjük őket, isteni sós vajjal és házi lekvárválogatással tálalva.

 

Ismered az English muffin ellenállhatatlan ízét? Az angolok sűrű, picit édeskés zsemléje igazi kuriózum, melyet hosszas kísérletezések után formáltunk tökéletessé, hogy buggyantott tojással, prémium baconnel és sonkával koronázva megalkossuk a város legfinomabb eggs benedictjét. Legalábbis nemrégiben így meséltétek.

 

Próbáltad már valaha a francia kávézók királyát és királynőjét, a Croque Monsieur-t és Croque Madame-ot? Szerencsére nem kell a Párizsig repülnünk ahhoz, hogy ezt az mennyei reggelit élvezhessük: bagel szendvicsek, lazaccal és avokádóval megálmodott angol muffinok, amerikai waffle-ön talált sós finomságok, Nutella mousse-szal megbolondított édes palacsinták és gofrik, melegszendvicsek és nemzetközi reggelik egész sora vár Rátok minden nap!

 

A diétázóknak pedig szintén szuper hírünk van: a cukormentes gyümölcsös müzlik, gazdag és egészséges saláták és paleo finomságok között garantáltan ti is megtaláljátok majd kedvenceiteket. Ráadásul úgy hallottuk, alakbarát paleo brownie-nk nemcsak látványra Instagram-kompatibilis, de mindenmentessége mellett szuper finom is!

virágos kávézó

Képek:@bobosolyom | @vintageworldhu

 

Vintage World designer cappuccino

virágos kávézó

 

S ez még mindig nem minden, remek hírünk van a finom kávék, extravagáns italok és mesés insta fotók szerelmesei számára. 2020 tavaszától egy igazán különleges újdonsággal készülünk nektek: a környéken elsőként a Vintage Worldben választhattok majd reggelitek mellé sok-sok tejhabbal megálmodott, stílusos designer cappuccinot.

 

virágos kávézó

 @csillamegyeri

 

 

Tündérkert terasz

virágos kávézó

Képek: @vintageworldhu | @dorothybartus | @vani_kapusi | @zabira.a

 

Ha pedig egy igazi napfényes bruncholásra vágytok, a jó idő beköszöntével hatalmas szeretettel várunk titeket hangulatos teraszunkon is.

 

Végezetül, köszönjük Nektek, hogy az elmúlt években ilyen kalandos utat járhattunk be együtt. Köszönjük, hogy bebizonyítottátok, igenis szükség van Debrecenben egy romantikus mesehelyre, ahol bármikor kikapcsolódhatunk, s a rohanó hétköznapok zaját magunk mögött hagyva lazíthatunk egy kicsit. Hálásak vagyunk, amiért mindig nyitottak vagytok az újításainkra, hogy örömmel fogadjátok és bátran kóstoljátok virágos reggelizőnk nemzetközi ízeit. Külön köszönjük azt a rengeteg csodálatos fotót, melyet nap mint nap közzétesztek. Nem titok, órákat töltöttünk el az elmúlt napokban ezeket a gyönyörű képeket nézegetve, s nagyon sajnáljuk, hogy minden mesés pillanat nem fért bele ebbe az egyébként szuper hosszú bejegyzésbe. Csodásak vagytok mind, de tényleg! ♡

 

virágos kávézó

Képek: @katyalaver |@bernadettkoncz@thepinkavocaO | @vintageworldhu

Csatlakozz a Vintage World közösséghez!

Ne maradj le újdonságainkról, limitált különlegességeinkről!
Iratkozz fel hírlevelünkre!