Isteni desszertek
Előző cikkünkben az egészséges sütésmentes nasik és fitness ételek kedvelői számára gyűjtöttük egy csokorba kedvenc reggeli receptjeinket, ma pedig az édességek szerelmeseit szeretnénk meglepni egy isteni desszertválogatással.Személyes kedvenceink listája következik, melyek egytől egyig könnyedén, többnyire sütés nélkül elkészíthető finomságok. Igyekeztünk gyorsan és problémamentesen elkészíthető, ugyanakkor nagyon finom nyalánkságokat választani nektek, s bízunk benne, hogy nemcsak a rutinos sütögetők, de a konyhában kevésbé jártas, ám vállalkozó szellemű otthonmaradók is kedvet kapnak egy kis kreatívkodáshoz.
Készen álltok? Kötényeket és keverőkanalat elő, ésvágjunk is bele!
Mogyorókrémmel töltött tiramisu golyók
Kép és recept forrása: The Cooking Foodie
Rögtön kedvenc nyalánkságunkkal indítanánk a sort, mely kevesebb, mint fél óra alatt elkészül. Ráadásul egészen biztosak vagyunk benne, hogy még ennyi időre se lesz szükség, hogy elkapkodja a család, annyira finom!
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók:
- 300 gramm szobahőmérsékletűmascarpone
- 60 gramm cukor
- 120 gramm darált babapiskóta vagy keksz
- 1 presszó kávé
- cukrozatlan, sovány kakaópor
- mogyorókrém
Elkészítés menete:
- A cukrot, babapiskótát és mascarpone-t alaposan összedolgozzuk.
- A masszához hozzáadjuk a presszó kávét – annyi kávéra lesz szükség, hogy jól formázható állagot kapjunk.
- Az elkészült masszát 15 percig hűtőben pihentetjük.
- A hűtőszekrényből kivéve kisebb adagot két tenyerünk közé veszünk, ellapogatjuk, ízlés szerint megtöltjük mogyorókrémmel, majd szabályos kis golyót formázunk belőle.
- Az elkészült golyókat cukrozatlan kakaóporba forgatjuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Cinnabon, avagy a fantasztikus fahéjas tekercs
Képek és recept forrása:CookingClassy
Elkészítési idő: 130 perc
Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók
Tészta
- 2,5 dl tej
- 2,5 teáskanál porélesztő
- 10 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- csipetnyi só
- 2 tojás
- 60 dkg liszt
Töltelék
- 10 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 20 dkg barna cukor
- 3 evőkanál őrölt fahéj
Máz
- 10 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg mascarpone
Elkészítés menete:
- A tejet langyosra melegítjük, cukrozzuk, majd beleszórjuk az élesztőt, és megvárjuk, míg felfut.Aszobahőmérsékletű vajat, tojásokat és lisztet egy nagy tálban összedolgozzuk. A cél az, hogy egy lágy, mégis rugalmas állagú tésztát kapjunk.
- Letakarjuk a kapott masszát, majd nagyjából 1 órát pihentetve kelni hagyjuk. Ha jól dolgoztunk, körülbelül a duplájára nő majd.
- A megkelt tésztát nagyjából fél centiméteres téglalappá nyújtjuk, és megkenjük vajjal.
- A töltelékhez szükséges barna cukrot és fahéjat összekeverjük, jól megszórjuk vele a tésztát, majd szorosan feltekerjük.
- Egy éles késsel kétujjnyi szeleteket vágunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk, ha szükséges, ujjal kicsit formázunk és további 30 percig állni hagyjuk.
- Előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
- Végül elkészítjük a mázat. A vajat és a mascarpone-t a cukorral habosra keverjük. A mázat még forrón kenjük a sütőből frissen kivett fahéjas csigákra.
A megunhatatlan Nutellás sajttorta
Kép és recept forrása: The Whoot
Elkészítési idő: 30 perc + minimum 6 óra hűtés
Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók:
- 750 gramm szobahőmérsékletű mascarpone
- 200 gramm habtejszín (legalább 35%-os és hideg)
- 140 gramm Nutella
- 10 gramm vaníliaaroma
- 65 gramm porcukor
- 340 gramm Oreo keksz
- 110 gramm (sótlan) olvasztott vaj
Elkészítés menete:
- Kezdjük is a tortaalappal: az Oreo kekszeket apróra törve egy tálba helyezzük, majd konyhai robotgép segítségével morzsákká dolgozzuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és egyenletes masszává dolgozzuk.
- Ha elkészültünk, egy kanál és a kezünk segítségével a levehető aljú tortaformába nyomkodjuk a masszát, úgy, hogy a forma oldalára is vastagon felfusson a kekszmassza.
- Amíg a krém elkészül, hűtőbe helyezzük.
- A mascarpone-t, porcukrot és vanília aromát egy tálba öntjük, és egyeneltes krémmé dolgozzuk össze.
- Egy másik tálban a tejszínt habbá verjük, és szépen, lassan adagolva egy keverőkanál segítségével a mascarpone-s masszához adjuk.
- Az így kapott krémet ketté osztjuk.
- Az első adaghoz hozzáadjuk a Nutellát, és lassú mozdulatokkal egyenletesre keverjük.
- A hűtőben lévő Oreos alapot kivesszük, és egy nagyobb kanál segítségével felváltva megtöltjük a „fehér” és „csokis” krémekkel. Ha elkészültünk, egy kés segítségével örvényeket formázunk a krémbe.
- Minimum 6 órára, de inkább egy egész éjszakára a fagyasztóba, vagy nagyon hideg hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.
Nektek melyik finomság a kedvencetek? Melyiket készítitek majd el biztosan? Ha megcsináltátok őket, mindenképpen küldjetek nekünk fotót a végeredményről és a véleményetekről!
Kövess minket Facebook-on és Instagramon, ahol folyamatosan megújuló tartalmakkal és újdonságokkal várunk!