Otthon | A színek hatása otthonunkban

Habrózsa Otthon | A színek hatása otthonunkban

 

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de számomra ebben a helyzetben minden eddiginél fontosabbá vált a lakásom harmóniája. Bevallom őszintén,a pörgős hétköznapokon olykor-olykor hajlamos vagyok némi rendetlenséget hagyni, de most, hogy kicsiny otthonom egyszerre lett a munkahelyem és minden kikapcsolódásom helyszíne, különösen figyelek rá, hogy mindig kellemes, tiszta környezet vegyen körül.

 

Mai bejegyzésünk azoknak szól, akik hozzám hasonlóan a karantén ideje alatt eszméltek rá, ideje kicsit kicsinosítani a lakást, vagy épp hogy mutat egy dekoratív habrózsa otthon, ám egyelőre nem biztosak a hogyan-ban. Konkrét ötletek mellett a minket körülvevő színek energiájáról is szó lesz ma, nem mindegy ugyanis, milyen árnyalatú bútorokat és díszeket választunk lakásunkba. Készen álltok a nagy színmustrára? Nos, akkor vágjunk is bele! 🙂

 

Kék, zöld és türkiz | a természet nyugtató árnyalatai

Mesés türkiz bútorok letisztult textíliákkal és kedvenc hófehér dobozainkkal. Egy álom ez a nappali, nem igaz?

 

Az élénkebb színek szerelmesei bizonyára imádni fogják a különleges, mégis nyugtató hatású türkizt. Közismert, hogy a természetközeli kék és zöld árnyalatok nemcsak jól mutatnak lakásunkban, de nyugalmat és harmóniát árasztanak. Kiváló választás lehet a pihenést célzó helyiségekbe: nappalinkba, hálószobánkba. Érdemes ügyelni rá azonban, hogy a túl sok türkiz elnehezítheti a teret, ezért véleményünk szerint egy-egy hangsúlyos bútornál többet nem célszerű ebben a statement árnyalatban beépíteni az adott helyiség színvilágába.

 

Kiegészítésképpen mindenképpen letisztult árnyalatú kisbútorokat, dekorelemeket és textíliákat ajánlunk: a fehér, bézs és a krém tökéletes választások — akár egy mesés, hófehér habrózsa dobozzal is feldobhatjátok lakásotokat.

 

Lila | a gyógyító árnyalat

 

A FengShui tanításai szerint a lila a feltöltődést segítő, gyógyító árnyalat, mely egyúttal kreativitásra serkenti az agyat. Elsősorban a dolgozószobában (vagy dolgozó sarokban) ajánljuk, vagy például konyhánkat is feldobhatjuk ezzel a színnel. Mivel meglehetősen hangsúlyos árnyalatról van szó, főleg kiegészítőkben célszerű a lilát választani, apró lakásdekorációs díszek, kaspók és gyertyák formájában meseszép végeredményt kaphatunk.

 

Ideiglenesen dolgozóasztallá alakított sminkasztal, kreativitást serkentő lila habrózsadobozunkkal dekorálva.

 

 

Rózsaszín | a romantikus álom

Bem Alexandra sminkasztalát egészítette ki egy csipetnyi púder varázzsal

 

Lányok és nők nagy kedvence, a csajos púderrózsaszín se maradhat le listánkról, kis mennyiségben ugyanis tökéletesen elegánssá és nőiessé tudja varázsolni otthonunkat. Különösen a hálószobában, sminkasztal és gardrób harmóniájában tudjuk elképzelni ezt a finom árnyalatot. Egy-egy hangúlyos bútor — étkezőszékekek vagy egy statement fotel — formájában nappalink világába is remekül beilleszthető, különleges és mutatós.

 

 

Pásti Anett és New York púder habrózsadobozunk

 

Vintage World tipp | Tudtátok, hogy a rózsaszín élénkebb árnyalata (pink) és a piros szín lakásotokban nagy mennyiségben ingerültséget eredményezhetnek? Fizikailag is képesek megemelni a vérnyomást és tartósan feszültté tehetnek? Így ezeket az élénk, meleg árnyalatokat nagy mennyiségben érdemes kerülni, s csak apró kiegészítők, díszpárnák, gyertyák,rózsadobozok,mini dekortárgyak formájában színt csempészni velük otthonunkba.

 

 

Letisztult elegancia | bézs, barna és fehér harmóniája

 

Természetesen a letisztult lakások szerelmeseit se hagyjuk inspiráció nélkül: a természetes barna, bézs és fehér színek nemcsak meseszépek. Kifejezetten nyugtatóan hatnak ránk a mindennapokban . A fentiek szerint merészebb árnyalatú lakásdekorációkkal is bátran kombinálhatók. Ugyanakkor teljesen letisztult, egyszerű fehér vagy krém kiegészítőkkel, esetleg egy csipetnyi arannyal vagy ezüsttel is bámulatosak. Személyes kedvencünk hófehér London habrózsadobozunk, de bézs-fehér Provance-unk is remekül mutat egy ilyen letisztult otthon részeként. S ami a legjobb ezekben a csodás dekorelemekben: örökké gyönyörködhetünk bennük, nem igényelnek gondozást, nem hervadnak el évek múltán sem.

 

 

A ti otthonotok milyen árnyalatokban pompázik most? Az élénk színeket, vagy a letisztult árnyalatokat kedvelitek inkább? Vannak merészebb színvilágú bútoraitok, esetleg csak a kiegészítők, párnák, drapériaterén vagytok bevállalósabbak?

Csatlakozz a Vintage World közösséghez!

Ne maradj le újdonságainkról, limitált különlegességeinkről!
Iratkozz fel hírlevelünkre!