4 EGÉSZSÉGES IMMUNERŐSÍTŐ REGGELI

4 EGÉSZSÉGES IMMUNERŐSÍTŐ REGGELI

Mint azt tudjátok, a héten a Vintage World Cafe & Flowers is bezárta kapuit, úgy döntöttünk, hogy kollégáink és vendégeink védelme érdekében a legjobb, amit a kialakult helyzetben tehetünk, hogy ideiglenesen búcsúzunk az Arany János utcától. Már nagyon várjuk az újranyitást, ám addig se szeretnénk Titeket #vintagepillanatok nélkül hagyni, ezért arra gondoltunk, hogy egy – remélhetőleg minden otthon maradónak hasznos – új cikksorozatot indítunk, természetesen a tőlünk megszokott, hamisítatlan Vintage World stílusban.
Nem kérdés, hogy napjainkban szerte a világon minden a koronavírus körül forog. Lassan talán hazánkban is kezd kialakulni egy ideiglenes új helyzet, melynek jegyében, aki teheti, a #maradjotthon mozgalmat követve a négy fal között, szűk családi körben igyekszik kivárni.

Ismertek minket, tudjátok, hogy a legnehezebb időkben is szeretünk a felhő ezüst szegélyére fókuszálva pozitívan gondolkozni. Éppen ezért új sorozatunkban nem kesergünk, nem sírunk és nem szomorkodunk, hanem kihasználjuk a helyzet adta lehetőségeket és igyekszünk Titeket is erre inspirálni.

Virágos reggeliző lévén mivel is nyithatnánk ezt az új sorozatot, mint egy szuper immunerősítő reggeli receptcsokorral. Igen, tudjuk, mostanság élelmiszerboltba járni kész küzdelem, fontos azonban tudnotok, hogy a liszt-cukor-olaj háromszögén túl is van élet, sőt. Ebben a helyzetben különösen fontosnak tartjuk az immunrendszer védelmét, így mai bejegyzésünkben kizárólag egészséges, ugyanakkor isteni nyalánkságokat gyűjtöttünk össze nektek.

A tökéletes zöld smoothie

 


Képek forrása:  1

Ahogy kávézónk kínálatából is láthattátok, egyszerűen imádjuk a könnyű és tápláló cukormentes finomságokat. Nemcsak egészségesek, de kifejezetten laktatóak is, így reggelire, vagy akár napközbeni nassolás gyanánt is kiválók. Immunerősítő kedvencünk minden smoothie legegészségesebbje, a zöld változat lett, már mutatjuk is a hozzávalókat:
⦁ fél avokádó
⦁ fél banán
⦁ fél deci limelé
⦁ 2 deci friss narancslé
⦁ 1 marék bébispenót
⦁ igény szerint kis méz
Ha picit hígabban szeretnétek, további fél deci víz is hozzáadható. A hozzávalókat csak turmixgépbe kell helyezni, vagy botmixerrel összedolgozni, s már kész is a napindító vitaminbomba.

A csodás granola

 


Képek forrása: 1

Épp csak bevezettük virágos kávézónk egyik mesés újdonságát, az alakbarát, cukormentes granolát. De mit szólnátok, ha búslakodás helyett inkább készítenénk együtt egy kis házi granolát? Megígérjük, nem lesz bonyolult!
Amire szükségetek lesz:
⦁ magok (dió, mogyoró, kesudió, szezámmag, napraforgómag stb.) igény szerint
⦁ aszalt gyümölcsök
⦁ kókuszreszelék
⦁ méz
⦁ kókuszolaj
⦁ zabpehely

A száraz összetevőket — magokat és zabpelyhet — összekeverjük, igény szerint fűszerekkel (szerecsendió, fahéj) szórjuk. Közben a kókuszolajat és mézet megmelegítjük és az összedolgozott száraz keverékre öntjük. Mindezt sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és 180 fokon hozzávetőleg 20 percig pirítjuk. Ha kivettük, hozzáadhatjuk a gyümiket és kókuszreszeléket, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl. Darabokra morzsoljuk, s (növényi) tejjel, joghurttal vagy isteni gyümölcsturmix-szal fogyasztjuk. Nyamnyam!

 


Kép forrása: Pinterest

Palacsinta — az egészséges verzió

 


Képek forrás: 1

Az otthoni főzőcskézés igazán élménydús családi pillanat. Hát még a közös palacsintázás! Persze ha már hosszú hetekre rendezkedünk be, nem árt, ha alakbarát az a palacsinta, éppen ezért elhoztuk nektek a Vintage World csapatának kedvenc zabpali receptjét. Az alábbiakra lesz szükségetek az elronthatatlan diétás finomság elkészítéséhez:
⦁ 150 gramm zabpehelyliszt
⦁ 2 nagyobb tojás
⦁ 2,5 deci tej
⦁ 1 deci szénsavas víz
⦁ ízlés szerint édesítő
⦁ kókuszolaj a sütéshez
Az összetevőket egy tálban botmixer segítségével csomómentesen eldolgozzuk. Kevés olajat a masszába is rakhatunk. Hagyjuk 10 percig pihenni a tésztát, majd forró, kókuszolajjal kikent serpenyőben süssük őket barnára. Ha csokis palacsintára vágytok, zsírszegény kakaóport is bátran rakhattok a tésztába. Mogyoróvajjal, cukormentes lekvárral, protein kakaóporral, citromos túrókrémmel egyaránt tölthetjük.

Isteni guacamole

Az avokádó nemcsak isteni finom, de szuper egészséges is: kiváló hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, vitamintartalmának köszönhetően pedig kitűnő antioxidáns. Éppen ezért nem meglepő, hogy kedvenc reggeli ételeink listáján kiemelt helyet kapott az avokádókrémes toast.
Hozzávalók:
⦁ 1 érett, zöld avokádó
⦁ 1 pohár natúr joghurt (növényi tejszínnel, rizs- vagy mandulatejjel helyettesíthető)
⦁ frissen facsart citromlé
⦁ kis gerezd fokhagyma
⦁ só, bors
Külön csodálatos, hogy az elkészítése mindössze néhány percet igényel: a hozzávalókat botmixerrel vagy turmixgépben krémesre dolgozzuk, és már fogyasztható is az isteni finomság. A különleges ízek kedvelői gránátalmával és kéksajttal is szórhatják, de a krémes kence csodásan passzol lágytojásos toastokhoz is. Sőt, bár kevésbé egészséges, fűszeres tortilla chips-szel mártogatva mennyei nasi lesz a kedvenc sorozatunk mellé, próbáljátok ki!


Képek forrása: 1

Reméljük, hasznosnak találtátok gyorsan elkészíthető és egészséges reggeli kedvenceink listáját. Ha kipróbáltátok őket, ne felejtsetek el képet küldeni nekünk! Illetve, ha van kedvetek, írjátok meg nekünk kommentben, nektek mi a kedvenc fitness reggelitek!

Nem szeretnél lemaradni cikksorozatunk következő fejezetéről? Iratkozz fel hírvelelünkre, hogy biztosan azonnal értesülj a legújabb Vintage World praktikákról!

Kövess minket Facebook-on és Instagramon, ahol folyamatosan megújuló tartalmakkal és újdonságokkal várunk!

Csatlakozz a Vintage World közösséghez!

Ne maradj le újdonságainkról, limitált különlegességeinkről!
Iratkozz fel hírlevelünkre!