Debrecziner Gourmet Fesztivál

Egy felejthetetlen gasztronómiai utazásra és ízorgiára hívott 2022. júliusában is a 6. Debrecziner Gourmet Fesztivál, mely idén ismét a festői szépségű Nagyerdő zöldjében került megrendezésre. Július első hétvégéjén Magyarország legkiválóbb éttermei, vendégkiállítói és séfjei gyűltek össze a cívis városban, hogy megmutassák, hol tart ma a hazai gasztronómia. Összesen 39 helyi és további magyar vendéglátó egység képviselte a szakmát. Legyen szó fine dining éttermekről, bisztrókról vagy food truckokról, isteni illatokban és kreatív fogásokban nem volt hiány. A Vintage World csapatával mi is részt vettünk a különleges eseményen, úgyhogy érkezünk is exkluzív beszámolónkkal — a 2022-es Debrecziner Gourmet Fesztivál kulisszái mögé invitálunk titeket.

Tematika: az erdő

A hatodik Debrecziner Gourmet Fesztivál tematikája az erdő volt, az erdővel kapcsolatos, erdőben megtalálható alapanyagokból kellett kreatív fogásokat megálmodni a résztvevőknek. Mi is eszerint alkottuk meg kínálatunkat, az alábbi finomságokkal érkeztünk a Nagyerdőre:

  • Szedres-egres álom — a hűs gyümölcsleves: Fekete szederkrémleves, házi granolával, egres-gyömbéres dresszinggel, mely egy igazi laktózmentes, vegán csoda volt. Házi granolát sütöttünk a tetejére ropogós elemként, és maga a leves is kókusztejszínnel készült.
  • Erdei Vintage Benedict — hiszen benedict nélkül nálunk nincs brunch: házi készítésű tradicionális angol muffinunkra rókagombás ragu került, melyhez serrano sonkát használtunk, valamint a Kovács tanyáról beszerzett friss buggyantott tojással, illetve szuper légies, házi hollandi mártással tettük emlékezetessé fogásunkat.
  • Mentes zölderdő: Gluténmentes buci egyenesen a Vintage World sütőből, pestoval, padlizsánkrémmel, olívás aszalt paradicsommal, grillezett padlizsán karikákkal, ropogós cukkini szeletekkel és friss rukkolával — reggelizőnk gluténmentes, vegán csodája.
  • Házi bodzás limonádé — a nagymama receptje szerint.

A nagy hőségben legnagyobb sikere frissítő, kissé savanykás, hideg szederkrémlevesünknek volt, de mentes bucink is hatalmas népszerűségnek örvendett a hétvége folyamán. Külön öröm volt számunkra, hogy az ételérzékenységgel küzdő érdeklődőknek is tudtunk ízletes alternatívákat kínálni.

Összességében hatalmas megtiszteltetés volt részt venni az eseményen, hiszen idén először vehettünk részt a Debrecziner Gourmet Fesztiválon. Úgy érezzük, nagyon élménydúsra sikerült a Nagyerdőn eltöltött 3 nap, nagy öröm volt a gasztronómia iránt érdeklődő helyiekkel és turistákkal személyesen is találkozni, jókat beszélgetni, missziónkról és finomságainkról mesélni. Köszönjük nektek!

 

 

 

 

Csatlakozz a Vintage World közösséghez!

Ne maradj le újdonságainkról, limitált különlegességeinkről!
Iratkozz fel hírlevelünkre!