Szerelmes ajándékötletek

 

Az ajándék lehet olcsó vagy drága, apró vagy egészen órási, a lényege az, hogy aki kapja, örömét lelje benne. Korunkban az ember megajándékozza szeretteit a névnapjukon, születésnapjukon, karácsonykor, évfordulókon vagy éppen csak azért, mert örömet szeretnénk szerezni szeretteinknek. Ajándékot adunk barátainknak és ismerőseinknek különleges alkalmakkor, látogatásokkor vagy ünnepnapokon. Az ajándékozás az ember személyes ügye, neki magának kell tudnia, hogy milyen ajándék az, amit a megajándékozott örömmel fog fogadni. Mai cikkünkkel azért igyekszünk, hogy segítsünk választani, ha éppen bizonytalan vagy, minek örülne szeretted a legjobban.

Az ajándékozás története

úAz ajándékozás egyértelműnek és mindennapos dolognak számít a mai társadalomban, ám története régre nyúlik vissza — már a legkorábbi civilizációk is ajándékoztak. Igaz, ők az isteneiknek vittek főleg ajándékot, és cserébe bő termést, gazdagságot reméltek. Később szokássá vált az uralkodót vagy a törzsi vezetőket is megajándékozni. Ma már ajándékot a szeretteinknek, barátainknak adunk és tőlük kapunk cserébe mi is különböző meglepetést. Az ajándékozással a szeretetünket és az odaadásunkat fejezzük ki a másik személy felé.

Egyes ajándéknak jelzésértéke is van. Például régen hazánkban is szokás volt, hogy a leányok bokrétákkal lepték meg a legényeket. A bokréták típusai jelezték a legények számára, hogy van esélyük az illető lánynál vagy nincs. Ha egy legény több bokrétát is kapott, akkor azzal jelezte a kiszemelt lánynak, hogy ő a befutó, hogy az ő bokrétáját a kalapja elejére tűzte. Ma már ez a szokás kihalt. De a szerelmi ajándékoknak még ma is nagy a jelentősége. A párok ezzel is kifejezhetik érzéseiket egymás iránt.

„Az ajándékozásban is van művészet. Tehetség és tapintat kell hozzá, nem egyszer zsenialitás. A zseniális ajándékozó kezében minden arannyá válik: a legolcsóbb ajándékkal is tud örömet szerezni, mert – eltalálta.” — Gonda Béla

 

Szerelmes ajándékötletek nőknek

Miért olyan nehéz romantikus ajándékot találni? Azt gondolnád, hogy ennél mi sem könnyebb, hiszen olyan jól ismered a másikat. Ennek ellenére sokszor kifejezetten nehéz kitalálni, hogy minek örülne. Különösen akkor, ha látszólag mindene megvan. De ne add fel, mert romantikus ajándékkal meglepni a másikat nagyon jó. Annak jele, hogy fontos számodra és ezt ki is akarod fejezni. Ha még nincs ötleted, ne aggódj.

A nők különösen szeretnek nosztalgiázni, így tökéletes választás lehet egy-egy fényképes tárgy pl.: személyes bögre, plüss állat, párnahuzat, kulcstartó stb., az első pillanatokra (első csók, első randi) emlékeztető tárgyak vagy egyedi gravírozású, esetleg saját jelentéssel bíró ékszerek is.

Ha virágot ajándékozol, a csokor tíz szál alatt mindig páratlan számú virágból álljon, és soha ne legyen túldíszített. Bizonyos virágokat, például vörös rózsát vagy fehér rózsát nem illik ismerősnek átadni, helyette adhatunk más színvilágú vágott virágot. Ma a legtöbben vegyes csokrokat
ajándékoznak, ezek szépek, de ha igazán elegánsak akarunk lenni, akkor az egyféle virágból készített, és nem túl bonyolult csokrokat részesítsük előnyben. Érdemes megjegyezni azt, hogy a nők mindig szívesen vesznek egy csokor, de akár csak egy szál virágot is. A virág a nők lelkének felüdülést és örömet okoz, ezért uraim, soha ne hezitáljunk, ha egy szép virágokat kínáló virágüzlet akad az utunkba!

 

Szerelmes ajándékötletek férfiaknak

Az ajándékozás gyerekjáték, ha ismerjük szívünk választottjának minden kívánságát. De mit tegyünk, ha mégis elakadunk? A férfiak részére is rengeteg ajándék közül válogathatunk, de nézzünk meg most egy párat.

  • Ital, vagy italboxok: bármilyen értékben kapható, akár egyedi gravírozott csomagolásban is. Ha szeretnénk hozzá valami pluszt, akkor egy elegáns gravírozott pohárkészlet vagy egy vagány hűtőláda jó választás
    lehet.
  • Szerszámok: szinte minden pasi szeret barkácsolni, akkor miért ne járuljunk hozzá a szenvedélyükhöz?
  • Élmény: egy közös kirándulás, repülés, ejtőernyőzés, vagy sportkocsi-vezetés. Az élmények tárháza kimeríthetetlen és örökre szólnak a közös emlékek.

Csatlakozz a Vintage World közösséghez!

Ne maradj le újdonságainkról, limitált különlegességeinkről!
Iratkozz fel hírlevelünkre!