Ballagási ajándékötletek

A ballagási ünnepség kialakulásának története

A ballagás egy ünnepség, melyre az általános iskola vagy a középiskola utolsó évfolyamának elvégzésekor kerül sor a tanulók körében, az érettségi előtt álló diákok esetében májusban, az általános iskolás végzősöknél pedig júniusban. A kifejezés a latin valentas (‘búcsúzó’) szóból származik. A ballagás napján a tanulók az iskola folyosóin vonulnak végig, a zászlóvivőt követve. Vállukon tarisznya függ, melybe pogácsa, só, föld, aprópénz, valamint az intézmény fényképe kerül. A szülők, hozzátartozók virággal vagy egyéb ajándékkal köszöntik ballagó gyermeküket, családtagjukat. Az iskolai ünnepség során az osztály egyes tagjai felidézik az elmúlt évek emlékezetes pillanatait, a tanárok pedig jó tanácsokkal látják el a búcsúzó diákokat. Az eseményt követően a szülők gyakran családi összejövetelt rendeznek, mely legtöbbször egy ünnepi ebéd vagy vacsora szokott lenni. A ballagás szimbolikus jelentéssel is bír: a végzősök nemcsak az iskolájuktól, hanem eddigi életüktől is búcsút vesznek, hiszen egy korszak lezárásaként tekinthetünk rá, mely után új élet vár rájuk. A ballagás egyben a gyermekkor végét és a felnőtté válás kezdetét is jelképezi.

Az ünnep közeledtével összegyűjtöttünk 5+1 ajándékötletet,
amivel biztosan nem fogsz mellé, ha
ballagó hozzátartozódat szeretnéd meglepni.

Kinder Love ballagói csokor
Ki ne örülne egy csokornak, ami telis-tele van kinder tojással? Ezt a nem mindennapi összeállítást kék és pink színben is elkészítjük, így fiúnak és lánynak is ajándékozhatod.

ChupaChups box
Ez az édesség bomba tökéletes ajándék lehet ballagásra és más alkalmakra is. A dobozban 19 db nyalóka kapott helyet, garantálva, hogy beédesítik a mindennapokat.

Chocolate box
Egy díszdoboz pasztell selyemvirágokkal és rengeteg csokival! Kinder Chocolate, Schoko-bons, Bueno, Kinder Meglepetés és Piros mogyorós tejcsokoládé is rejtőzik a dobozban. Az édesszájúak kedvence lesz ez a szett, amit kérhetsz fiús vagy lányos változatban is.

Gratulálunk! ajándékbox
Egy különleges és jópofa összeállítás, amivel bárkinek mosolyt csalhatsz az arcára. A doboz tartalma: mini Jack Daniel’s Whiskey, egy „Gratulálunk!” feliratú keksz és egy ballagási kalap dísz. Szuper meglepetés önmagában is, de más ajándék kísérője is lehet.

Ajándékutalvány
Egy ajándékutalvánnyal sosem lehet mellé fogni, különösen, ha a Vintage Worldbe szól! Ha nem tudod mivel is lephetnéd meg szeretteidet, barátaidat, itt a megoldás. Ez remek választás lehet, hiszen felhasználható a webáruházunkban található termékeinkre és az üzletben is levásárolható.

+1 Thank you! köszönőajándék
Kedves Diákok! Ugye nem felejtitek el tanáraitok kitartó, fáradtságos munkáját? Éveken át értetek dolgoztak, hogy minél nagyobb tudással és tapasztalattal induljatok a nagy betűs ÉLET felé vezető útra. Ez az összeállítás tökéletes lehet egy személyes ajándék mellé kísérőnek, de önmagában is megállja a helyét.

Csatlakozz a Vintage World közösséghez!

Ne maradj le újdonságainkról, limitált különlegességeinkről!
Iratkozz fel hírlevelünkre!