Ásványok: a hegyikristály

Előző héten az angyal aura kvarc ásványról meséltünk nektek, ma pedig engedjétek meg, hogy egy másik népszerű kristály, a hegyikristály csodáiba kalauzoljunk el benneteket! Lássuk, milyen hatásokat képes kifejteni és mitől olyan különleges ez a NAYA ékszereink alapanyagául is szolgáló ásvány!

Előállítása
A hegyikristály természetes úton keletkezett repedéseibe hatoló, igen vékony levegőréteg okozta interferencia folytán szivárványszínt játszik, így írisz- vagy szivárvány-kvarcoknak is nevezzük az ilyen kristályokat. Mesterségesen is színezik őket úgy, hogy felhevített hegyikristályt hideg vízbe mártják. Ha a víz színesre festett, és a kristályt huzamosabb ideig benne hagyják, a festék behatol, és a repedések mentén színesre festett kvarcot eredményez.

A hegyikristály jellemzői
A hegyikristály az egyik legerősebb és legfontosabb ásványunk, a 12 mesterkristály egyike. A hagyományok úgy tartják, hogy megvéd a démonoktól, betegségektől és energiát, erőt ad tulajdonosának. A hegyikristály az egyik legjobb meditációs ásvány, segít ráhangolódni spirituális céljainkra. Erősíti más ásványok hatását is, ezért bármilyen ásvánnyal együtt használhatjuk, viselhetjük.

Hatásai
A hegyikristály hatása rendkívül sokoldalú, mestergyógyítóként ismert ásvány. Javítja az emlékezőképességet, csökkenti a depresszió tüneteit, nyugtatja az idegeket, és kiegyensúlyozottá teszi viselőjét. Erősíti az immunrendszert, egyensúlyba hozza a szervezetet. Általános fájdalomcsillapító, méregtelenítő hatású, emellett serkenti az anyagcserét, szabályozza a hormonháztartást és a vércukorszintet. Tisztítja, energiával tölti fel az egész szervezetet és megszünteti az energiaáramlásban keletkező blokkokat. A hegyikristály tartalmazza az összes létező színt, ezért minden csakránkra jótékony hatással van, gyógyítja az összes szervünket, ezáltal bármilyen betegségre használható. Ha egyensúlyba hozta a szervezetet, hatása lecsökken és szinten tartja az egészséges állapotot.

Tisztítása
Vízzel: Hatásosan és gyorsan megtisztíthatod friss szerzeményed, ha pár percig folyó, hideg víz alá tartod. Fontos, hogy a víz áramoljon, ne csak belemártsd valamibe, legjobb pedig a tiszta forrásvíz. Vegyszert, szappant  soha ne használj! Érezd, ahogy a kő tisztul, majd töröld szárazra.

Sóval: Tölts meg egy kis tálkát tiszta, nagy szemű természetes sóval, majd egy vászonzsákba rakd bele a tisztítandó ékszert vagy magát az ásványt, tedd a „sóágyra” és hagyd ezen pihenni 2-3 órán keresztül. A sót ezután visszaadhatod a természetnek: egyszerűen öntsd ki. Figyelj rá, hogy a só lehetőleg valóban természetes, bányászott kősó legyen.

Fontos uganakkor, hogy ha charmmal dekorált hegyi kristály ékszert választunk, semmiképpen ne tisztítsuk vízzel és sóval a charmot, hiszen elindulhat a charm oxidációját!

Földdel: Erős és könnyen kivitelezhető tisztítási mód: fogj egy vászonzacskót, tedd bele a kristályod, majd temesd el az anyaföldbe. Akár néhány napig, de egy éjszakán át minimum így hagyhatod.

Füsttel: Gyújts füstölőpálcikát, szárított növényi köteget (pl. fehér zsálya), majd fújd el a lángot, hogy csak füst maradjon. Tartsd pár percre a keletkező füstbe az ékszert vagy követ! Füstöléskor mindig legyen nyitva egy ablak, hogy a rossz energiák távozhassanak.

Alkalmazása
Hosszú távon viseljük ékszerként, vagy meditáció közben tartsuk a kezünkben!

Tekintsd meg teljes NAYA ásványi ékszer kollekciónkat!

Csatlakozz a Vintage World közösséghez!

Ne maradj le újdonságainkról, limitált különlegességeinkről!
Iratkozz fel hírlevelünkre!