Valentin-napi ajándékötletek

Valentin-nap eredete

A Valentin-nap a 20. század végétől terjedt el világszerte, mint a „szerelmesek ünnepe”. Nevét Római Szent Bálint (más feljegyzések Szent Valentin vagy latinul Valentinus néven tesznek említést) katolikus papról kapta, aki a szerelmesek védőszentjeként vált ismerté.

Az angolszász országokban populáris szokás Magyarországon Valentin-nap néven terjedt el a rendszerváltást követően, az 1990-es évek második felében. Ezen az ünnepen a szerelmesek megajándékozzák párjukat, vagy szerelmes üzenettel, közös élményekkel kedveskednek egymásnak. Mára a Valentin-nap vallási eredete világszerte, így hazánkban is elhomályosult.

Valentin-nap a világban

Napjainkban Magyarországon és sok más országban a Valentin-napot az általunk ismert módon, a szerelmesek napjaként tartják számon. A különböző kultúrák azonban világszerte eltérő hagyományokat alakítottak ki erre a napra. A világ egyes részein a Valentin-napot a családtagok és a barátok közötti szeretet kifejezésének napjaként ünneplik, nem pedig a szerelmespárok eseményeként. Egyes országokban ilyenkor például a gyerekek kapnak nyalókát vagy kisebb ajándékokat, míg más helyeken a barátaikat lepik meg a hagyomány őrzői.

Persze leggyakrabban és legtöbben a Valentin-napot a romantikához és a szerelemhez kötik, ilyenkor évente több millió Valentin-napi meglepetés talál a szerelmesekre. A férfiak a hazai hagyományok szerint többnyire virágot, leggyakrabban vörös rózsát ajándékoznak kedvesüknek, és szerencsére a legújabb trendek szerint egyre nagyobb divat, hogy a párok élményt adnak egymásnak, és különleges időt töltenek ezen a napon együtt. 

Valentin-napi ajándékötletek

Sok pár választja azt, hogy a Valentin-napot vacsorával, piknikkel vagy különleges házi készítésű étellel ünneplik. Népszerű Valentin-napi program az utazás is: együtt egy gyönyörű helyen, lehetővé téve egy szerelmeseknek, hogy elszakadjanak a megszokott hétköznapi rutinoktól, és minőségi időt töltsenek kettesben. Akárhogy is, ez a nap évek óta a szerelem legszebb ünnepe, így te se felejtsd el meglepni valami aprósággal kedvesedet!

Virágos reggelizőnk szeretettel vár, ha szeretnéd emlékezetessé varázsolni ezt a különleges alkalmat, míg virág- és ajándéküzletünkben, valamint webshopunkon is megtalálhatod a tökéletes meglepetést párodnak.

 

Csatlakozz a Vintage World közösséghez!

Ne maradj le újdonságainkról, limitált különlegességeinkről!
Iratkozz fel hírlevelünkre!