Új smoothiek a láthatáron

Nem titok, egyszerűen imádjuk a finom ízeket, éppen ezért kávézónkban mindig igyekszünk igazi különlegességekkel kedveskedni Nektek. Egyedi kávéink mellett mennyei süteményeket, egyedi smoothie-kat, az Illangó Desszertlak édességeit, s számos további édes és sós finomságot kóstolhattok meg.

Mindemellett fontos számunkra, hogy az egészséges táplálkozást preferálók és a diétázók is találjanak étel-és itallapunkon az étrendjükhöz passzoló finomságokat. Éppen ezért smoothie kínálatunkat kibővítve rengeteg egészséges, kizárólag friss gyümölcsöket és zöldségeket tartalmazó frissítővel várunk Titeket a Vintage Worldben a hét minden napján. Az itallapon megtalálható smoothie-k mellett idén nyáron limitált ízekkel is készülünk Nektek, érdemes megkóstolni Naplemente, Mézes álmodozás, Veggie, Céklámen és Citrus Mix vitaminbombáinkat is.

 

Mai cikkünkben a Vintage World 4 kedvenc smoothie-ját gyűjtöttük egy csokorba Nektek. Varázslatosan finom újdonságainkról olvashattok, melyeket csakis természetes alapanyagokat felhasználva – hatalmas adag szeretettel fűszerezve, – frissen készítünk el Nektek. Ha kíváncsiak vagytok az egyes összetevők élettani hatásaira, tartsatok velünk!

MÁLNÁS CHIA SMOOTHIE

smoothieNéhány főbb összetevő:

  • chia mag
  • málna
  • barack
  • víz

A chia mag évezredek óta kedvelt táplálék: jótékony, energizáló hatása már a maják és aztékok számára is ismert volt (maga a „chia” szó is innen ered, a maják nyelvén „erőt” jelentett). Napjainkban igazi szuperélelmiszernek tartják, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz fehérjét, rostokat, omega-3 zsírsavat, valamint olyan, a szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokat, mint az A-, E-, C-, B1- és B2-vitamin, kolin és folsav. Segíti a keringési rendszer egészséges működését, megfelelő mennyiségben fogyasztva segít megelőzni az érrendszeri betegségeket, ráadásul (zselés állagának köszönhetően) kiváló méregtelenítő és béltisztító. A fentieken túl rendkívül gazdag antioxidánsokban, így fontos szerepet játszhat a korosodással járó betegségek megelőzésében is.

Ezt a különleges kis szupermagot a középkorban gyógynövénynek számító, A-,C-,B1 és B2-vitamonokban gazdag, vértisztító hatású málnával és egy csipetnyi barackkal készítjük el Nektek, meg persze egy kis meglepetéssel, úgy, ahogy csak mi tudjuk. Hűsít, energizál és nagyon finom.

 

MÉZES ÁLMODOZÁS

smoothieNéhány főbb összetevő:

  • sárgabarack
  • joghurt
  • alma
  • méz

A sárgabarack igazi vitaminbomba: A- és C-vitaminokban és káliumban is igen gazdag, olyannyira, hogy egyMézes álmodozás’ smoothie elfogyasztásával már fedezhetjük napi A-vitamin és kálium szükségletünket. Emellett hasznos niacin- és folsavforrás, s béta-karotin tartalma miatt is kifejezetten egészséges.

A zöldalma magas rosttartalma mellett kitűnő vas, cink, réz, mangán és káliumforrás. Különösen ajánlott bőrproblémákra, táplálja a bőrt, természetes módon segít megakadályozni a pattanások kialakulását, frissítheti a tekintetet és enyhíti a szem alatti sötét karikákat.

Ezt a két csodagyümölcsöt további friss gyümölcsökkel és egy csipetnyi mézzel tesszük ellenálhatatlanná. Nyárias, édes hűsítő, melyet jó szívvel ajánljuk, ha a diétád idején valami igazán finom, ugyanakkor egészséges nasira vágysz.

 

CÉKLÁMEN

smoothieNéhány főbb összetevő:

  • cékla
  • zellerszár
  • alma
  • fokhagyma

Rubinvörös ’Céklámen’ zöldségmixünket elsősorban az üde, friss ízek kedvelőinek ajánljuk.

A koktélban található cékla rengeteg jótékony hatással bír: bizonyítottan kitűnő méregtelenítő, javítja az emésztést, emellett hatékonyan csökkenti a vérnyomást, a szívroham és stroke kockázatát. A céklalében található betainnak köszönhetően pedig csökkenti a szervezetben lévő gyulladást és védi a belső szerveket.

’Céklámen’ smoothie-nk szuper egészséges napindító vagy edzés előtti energizáló ital, hiszen a benne található zellerszár magas B-vitamin tartalmának köszönhetően segíti az idegrendszer működését, miközben a vörös cékla remekül energizál. Kísérlet igazolja, hogy a bio céklalevet fogyasztók tovább képesek edzeni, s átlagosan jobb teljesítmény nyújtanak fizikai munkavégzés során.

 

NAPLEMENTE

smoothieNéhány főbb összetevő:

  • sárgadinnye
  • kivi
  • citrom
  • méz

Végül, következzen egy újabb finomság az édes ízek szerelmeseinek – a nyár egyik legfinomabb gyümölcsét, a sárgadinnyét nemcsak krémes fagyi, hanem egészséges smoothie formájában is megkóstolhatjátok nálunk.

’Naplemente’ gyümölcsturmixunk alapja a mézédes és lédús sárgadinnye, mely kitűnően hidratál, segít bőrünk feszesítésében, miközben emésztőrendszerünkre is jótékony hatást gyakorol. Egy-egy smoothie erejéig ideális fogyókúránk során, hiszen rostjaival élénkíti az emésztést, miközben remekül telít.

Naplemente italunk a benne található citromnak és kivinek köszönhetően szuper C-vitamin forrás, melyet – a kivi alvássegítő hatásának köszönhetően – munka vagy suli után, a késő délutáni órákban is jó szívvel ajánlunk.

 

Reméljük, hasznosnak találtátok mai cikkünket, s kedvet kaptatok egy frissítő-energizáló, vagy éppen nyugtató hatású, teljesen természetes alapanyagokból készült Vintage World smoothie-hoz. A fentieken túl rengeteg ízvariánssal és hatalmas szeretettel várunk Titeket Debrecenben, az Arany János utca 6. szám alatt.

Ha érdekelnek további ötleteink, akkor kövess minket Facebook-on és Instagramon, ahol folyamatosan megújuló tartalmakkal és újdonságokkal várunk!

Csatlakozz a Vintage World közösséghez!

Ne maradj le újdonságainkról, limitált különlegességeinkről!
Iratkozz fel hírlevelünkre!