Boldog apák napját! – Ajándék ötletek férfiaknak

Boldog apák napját! – Ajándék ötletek férfiaknak

Az apák napja az egész világon népszerű ünnepnap, világszerte számos különböző időpontban tartják, Magyarországon június harmadik vasárnapján. Története régre, egészen a 20. század elejéig nyúlik vissza, ekkor kezdték el megtartani az anyák napja párjaként. Az apaságot és a szülői szeretetet ünnepeljük ilyenkor: emlékezünk az apák és nagypapák kedvességére és odaadására, ajándékkal kedveskedünk az édesapáknak, és ilyenkor általában újra együtt a család.

Apák napja története

A polgárháborús veterán William Jackson Smart egyedülálló szülőként nevelte fel kilenc gyermekét. A kezdeményezés lányában azután fogant meg, hogy hallott az első anyák napi ünnepségről. Az apja szülői példája által inspirálva úgy érezte, hogy az apáknak is járna egy saját ünnepnap. 1910-ben végül a hatóságok is a kezdeményezése mögé álltak. Az apák napjának eredetileg tervezett dátuma június 5., William születésnapja lett volna, de a hatóságok addigra nem készültek el a teendőkkel, így június harmadik vasárnapján tartották az első apák napját, és tartják azóta is. Így az első apák napja 1910. június 19-én volt.

Apák napja hazánkban

A 21. században már kevésbé teszünk különbséget az apa és az anya szerepe között, éppen ezért egyre elterjedtebb hagyomány hazánkban is az apák napja ünneplése. A nap, amikor a gyerekek megköszönhetik apukájuknak is mindazt a sok szeretetet és törődést, amellyel felnevelték őket. A nap célja az apa és a gyermek között kialakult érzelmi kötelék ünneplése és az apa gyermeknevelésben ellátott szerepének fontosságának hangsúlyozása. Apák napján sokan szeretnék megajándékozni édesapjukat valamivel, amivel szeretetüket és megbecsülésüket fejezhetik ki.

Apák napi ajándékötletek

Nem kérdés, a férfiaknak mindig sokkal nehezebb kiválasztani a tökéletes ajándékot: gyakran nem tudjuk, mit készítsünk vagy vásároljunk számukra. Összegyűjtöttünk hát nektek néhány szuper ajándékötletet, amivel nem lehet melléfogni.

Boldog apák napját, szeretettel köszöntünk minden édesapát!

 

Lepd meg édesapádat, nagypapádat egy Happy Father’s day box – Apák napi kiadású ajándék doboz különlegességünkkel!

A doboz tartalma:
– 1 db 0,05 l Jack Daniel’s Whiskey
– 1 db 3 db-os macaron válogatás
–  házi hagymalekvár 1 db

Jöhet egy kis gasztro kaland? A kávé szerelmeseinek válassz egy férfias Thank you! – köszönőajándék különlegességet édesapád, nagypapád részére!


A Doboz tartalma:
– 1 csomag 250g-os Monterosa Gourmet Blend kávé
–  Vintage World espresso készlet 1 db
– 1 csomag 170g-os étcsokis kávészem különlegesség

vagy ajándékod meg szeretteidet a Gastro Coffee box – ajándékboxunkkal, mely válogatott különlegességeket tartalmaz.

A doboz tartalma:
1 csomag 250g-os Monterosa Gourmet Blend kávé
választható 0,25 l-es Monin szirup 1 csomag

 

Mi több, virágos reggelizőnkben készültünk Nektek meglepetés ajándékkal is: hozzátok el Édesapátokat és élvezzétek kedvezményes, isteni finom Bagel Burgereinket — hiszen ők is megérdemlik az odafigyelést és törődést.

 

Légy a Vintage World közösség tagja és értesülj legújabb termékeinkről, újdonságainkról Instagram és Facebook oldalunkon!

Csatlakozz a Vintage World közösséghez!

Ne maradj le újdonságainkról, limitált különlegességeinkről!
Iratkozz fel hírlevelünkre!