Megújult a Vintage World Cafe & Shop!

Debreceni kávézó-nk, a Cafe & Shop megújult!

Hatalmas izgalommal és örömmel a szívünkben jelentjük be nektek: 2018 januárjában teljesen megújult Debreceni kávézó-nk, a Vintage World Cafe & Shop. A vintage stílus mindig is közel állt a szívünkhöz: egyszerűen imádjuk a régi tárgyak felújításának varázsát, szeretünk különleges, egyedi szépségeket alkotni.  Még ma is jól emlékszünk azokra az évekre, amikor otthon, hobbiból készítettünk adventi koszorúkat vagy a kertben, együtt festettük át régi bútorainkat. Előbb picit ügyetlenül, aztán egyre sikeresebben. Ekkoriban még csak papíron tervezgettük, mi mindent szeretnénk egyszer majd nektek is megmutatni. Álmodoztunk, s közben szorgosan jegyzeteltünk, rajzolgattunk és dolgoztunk céljaink megvalósításán.

Mindig lassan, lépésről lépésre haladtunk. Ahogy egyre ügyesebbek lettünk, kézzel készített ajtódíszeinket, rózsadobozainkat és vintage stílusú ajándéktárgyainkat vásárokon mutattuk be. Később, 2015 telén pedig webáruházunkban is elérhetővé váltak termékeink.

Végül 2016 tavaszán vettünk egy nagy levegőt, és úgy gondoltuk, belevágunk legnagyobb álmunk megvalósításába: megnyitottuk a Vintage World Cafe & Shopot Debrecen szívében.

debrecni kávézóCélunk egy olyan hely megalkotása volt, ahol két szerelmünk – a romantikus, nyugodt kávéházi miliő és egy vidám, virágok borította vintage kert hangulata – egyszerre van jelen. Hogy voltak-e félelmeink, amikor belevágjunk? Hát hogyne! Hittük, hogy Debrecennek szüksége van egy különleges hangulatú kis helyre, viszont csak reméltük, hogy ezt Ti is így gondoljátok majd. Imádtuk az újszerűen megálmodott virágkompozíciókat éppúgy, mint a modern virágboxokat, viszont akkor és ott még mi sem tudtuk, hogy Ti nyitottak lesztek-e ezekre az újdonságokra. Mindig is fontos volt számunkra az irodalom és művészet, szívesen lapozgattuk régi idők nagy íróinak könyveit egy finom kávé mellett, ám fogalmunk se volt, hogy Ti szívesen beülnétek-e egy ilyen kávézóba. Egy dologban voltunk csak biztosak: mi minden tőlünk telhetőt elkövetünk majd, hogy egy olyan helyet varázsoljunk, ahol vendégeink kiszakadhatnak a hétköznapi rohanás mókuskerekéből, s felhőtlenül jól érezhetik magukat.

S most, két évvel később úgy érzem, mindez sikerült. Hatalmas izgalommal és örömmel, – no meg persze, őszinte leszek, némi büszkeséggel – a szívünkben jelentjük be nektek: megújult a Vintage World. Egy újabb szakaszhoz értünk. Megújultunk, mert szerencsére ma már sokkal több helyre van szükségünk. Megújultunk, mert rengeteg ötletünk van még, amit szeretnénk megmutatni nektek.

December végétől egészen múlt csütörtökig megállás nélkül dolgoztunk, hogy teljesen új belső teret és dekorációt varázsoljunk üzletünkbe. Falakat bontottunk, csiszoltunk, festettünk, s folyamatosan pakoltunk és dekoráltunk közel 10 fős kis csapatunkkal. Terveink között szerepelt a virág- és ajándéküzlet, valamint a kávézó különválasztása. A virágüzletben továbbra is a púderes, romantikus hangulat játszik főszerepet, míg kávézónk jóval fényesebb, letisztultabb és otthonosabb lett. Fontos volt számunkra, hogy ez utóbbiba meleg, nyugodt hangulatot csempésszünk, igyekeztünk egy olyan szeparált kis kuckót létrehozni, amely baráti beszélgetésekhez és dolgozni is kiváló. Hamarosan pedig további újdonságokkal készülünk nektek, reméljük, azokat szeretni fogjátok.

[dt_before_after image_1=”3750″ image_2=”16647″]
A csúszkát jobbra és balra húzva Ti is láthatjátok, milyen volt és milyen lett – falakat bontottunk, csiszoltunk, festettünk, majd folyamatosan pakoltunk és dekoráltunk, hogy kávézónk pontosan olyan legyen, amilyennek megálmodtuk. Nektek hogy tetszik?
Amikor csütörtök este, az újranyitás első napján először lehuppantam az egyik kávéházi székünkre fogtam csak fel igazán, hol is vagyok. Évekkel ezelőtt többen mondták nekem, hogy az álmok csak ábrándok. Én nem így gondolom. Szerintem az álmaink visznek előre bennünket. Szerintem fontos, hogy bízzunk az álmainkban, s ha megfogalmaztuk őket, célokat formáljunk belőlük. Könnyen megvalósítható kicsiket, és elérhetetlen ábrándnak tűnő nagyokat egyaránt. Hiszen ezek azok a megvalósítandó célok, melyek – lépésről lépésre – közelebb visznek minket álmaink eléréséhez. Sok-sok évvel ezelőtt, amikor a hátsókertben bútorokat pingáltunk, magam se gondoltam, hogy egyszer itt ülök majd.

debrecni kávézó

Úgyhogy amellett, hogy hatalmas szeretettel várlak titeket megújult, gyönyörű virágüzletünkben és kávézónkban. Engedjétek meg, hogy egy számomra fontos tanácsot is adjak: soha ne adjátok fel az álmaitokat! Legyetek kitartóak, alázatosak, haladjatok lépésről lépésre, de soha ne adjátok fel, amit a fejetekbe vesztek, mert minden sikerülhet.

Végül pedig egy rövid videóval is készültünk Nektek, a nyitás után ugyanis a Piubella csapata is meglátogatott minket. A videóban személyesen mesélek Nektek a megújulásról, s Viktorral kicsit közelebbről megmutatjuk a virágüzletünket is.

fotók: Deczkifoto és Vintage World videó: Piubella 

Csatlakozz a Vintage World közösséghez!

Ne maradj le újdonságainkról, limitált különlegességeinkről!
Iratkozz fel hírlevelünkre!