Reggeli Debrecenben

“Reggelizz úgy, mint egy király…” — tartja a mondás, mi pedig rögtön tovább is gondoltunk: virágos kávézónkban egészen délután 4 óráig isteni és kiadós brunch ételekkel várunk! S, hogy mitől különlegesek a Vintage World fogásai? Ma erről mesélünk nektek!

Házi készítésű alapanyagokban az élen
Konyhánkban nemcsak a hangulat családias, de minden ételünk szívvel-lélekkel készül: a legkiválóbb alapanyagokat felhasználva, saját receptúráink szerint álmodjuk meg fogásainkat. Kifejezetten fontos számunkra, hogy a lehető legtöbb ételt és alapanyagot saját kezűleg készítsük el nektek, hiszen tudjuk jól, így lesz igazán egészséges és ízletes minden tányérra kerülő falat. 
Minden szószunk és mártásunk saját készítésű, ettől is egyediek ételeink. Az abszolút favorit házi sós karamell szószunk, mely egyébként külön üvegcsében (akár online) is megvásárolható, ám nem érdemes kihagyni erre építő desszertcsodáinkat sem: Vintage pohárkrémek, tarte-ok kiemelten fontos alapanyaga. 
Étlapunkon szezonálisan fel-felbukkanó, isteni házi sós karamell mousse-os croissantunk, és folyamatosan kapható sós karamellás pohárkrémünk. Oh yummy!
Eper-, áfonya- és tőzegáfonya lekvárjainkat — melyek olyan ikonikus Vintage World ételek alapanyagai, mint az édes gofrik, amerikai palacsinták és french toastok — szintén konyhánkban főzzük. Saját készítésű hagymalekvárunk nélkül pedig nincs magyar bagel, de a paté bennedictet is házi hagymalekvárunk teszi ellenállhatatlanná.
Házi granola, mely egy igazán különleges alkalomra, a Debreceni Gourmet Fesztiválra készült. A zabból, kesudióból, pekándióból, tökmagból, aszalt vörös áfonyából és aszalt sárgabarackból készült, mézzel, kókuszzsírral és fahéjjal összesütött granola fekete szederkrémlevesünket díszíti.
Jó hír: ha a Nagyerdőn nem tudnátok megkóstolni Gourmet Fesztiválra megálmodott finomságainkat, a gyümölcslevesek szerelmeseit ezen a nyáron hűsítő és krémes levesekkel is várjuk, sok-sok ízben!
Házi bagel, általunk gyúrt English muffin
Konyhánkban gyúrjuk péksüteményeink legnagyobb részét is: bagel szendvicseink, vintage omlette-ünk és burgereink bucijai, angol muffinunk mind-mind konyhánk remekei. Mi több, roppanós házi bagelünk teljesen tojás- és tejmentesen készül. 

Bár a bagelt — ezt az omlós és kicsit édeskés tésztájú, elképesztően finom szendvics alapanyagot — sokan Amerikából,  egészen pontosan New Yorkból ismerik, a péksütemény közvetlenül szomszédunkból, Bécsből származik. a 17. században Ausztriában sütöttek először ilyen lyukas közepű finomságot:  a história szerint a lengyel királynak ajánlotta egy osztrák pék, mert megvédte a török támadásoktól a családját és hazáját. A bagel maga ezt követően terjedt el először Lengyelországban, majd zsidó közösségekkel került Amerikába, és itt vált méltán népszerűvé.

Mentes finomságok széles választéka
Apropó bucik, tudtátok, hogy a Vintage Worldben a gluténérzékenyeknek is kedveskedünk, és gluténmentes bucit is készítünk, természetesen azt is sajátkezűleg gyúrva? Tulajdonképpen bármilyen Vintage brunch fogást kérhettek gluténmentes cipóban is, csak szóljatok!
Étlapunk a vegetáriánusok számára is színes kalandokat kínál, ételeink többségéből létezik húsmentes opció is. Vega reggelink finom és kiadós, vega burgerünk ízvilága egyszerűen isteni, de croque-unkból is kínálunk vegetáriánus verziót.
Az édesszájúakra is mindig gondolunk ám, még akkor is, ha tombolna a nyári summer body projekt. Mentes süteményeink — mentes tiramisunk, Eszterházy szeletünk, málnás totunk, somlóink vagy lúdlábunk — egyáltalán nem tartalmaznak glutént, laktózt, sőt, egy csipetnyi cukrot sem! Kávékülönlegességeink szintúgy kérhetőek alakbarát verzióban: növényi tej variációk és cukormentes szirupok széles választékával várunk titeket az év minden napján!
Ebédre is kiadós
Gyakran tapasztaltad, hogy ami reggelinek kiváló, az ebédre már kevésnek bizonyul? Nálunk ettől nem kell félned! Legtöbb fogásunk ebédre is megállja a helyét.
Vintage Benny waffle-ünk vagy füstölt lazaccal és Philadelphia krémsajttal megálmodott Florentine waffle-ünk, meg persze minden sós gofrink nemcsak mutatós, ízletes, de kifejezetten laktató is. Ráadásul Debrecen városában garantáltan nem találsz ilyen széles sós gofri választékot máshol!
Bagel burgereink önmagukban és menüben (mondjuk ropogósan friss édesburgonyával és limóval) is isteniek, de nemzetiségi ételeink között is bátran szemezgethetsz, ha nagyobb adagra vágysz: amerikai vagy angol reggelink biztosan gondoskodik róla, hogy mindannyian tele pocival távozzatok.
Szerinted is az egyik legjobb dolog a napban, amikor végre nem kell ébresztőre kelni? Szeretnél egy laza, de kiadós reggelit vagy különleges ebédet Debrecen szívében, úgy, hogy nem kell korán ébredned hozzá? Hétfőtől vasárnapig hatalmas szeretettel várunk az Arany János u. 6. szám alatt, a Vintage Worldben!
Forrás: @catalogboutiquerooms
Nincs kedved kimozdulni, inkább otthonod kényelméből élveznéd ízeinket? Örülnél, ha házhoz vinnénk finomságainkat? Rendeld meg kedvenc Vintage World fogásodat VisitMe-n, Wolton vagy a Food Pandán!
Forrás: @catalogboutiquerooms

Csatlakozz a Vintage World közösséghez!

Ne maradj le újdonságainkról, limitált különlegességeinkről!
Iratkozz fel hírlevelünkre!